1. Brigade på feltøvelse med amerikaneretors. 4. juni 2015"Kampgruppen har det seneste år gennemført en målrettet uddannelse, og de er på et godt niveau."

"Øvelsen er et vigtigt skridt på vejen i relation til at samarbejde med de forskellige kapaciteter og specialer, der indgår i kampgruppen."


Kilde: forsvaret.dk.


I Oksbøl træner kampgruppe kamp og stabilisering sammen med amerikansk enhed for at blive certificeret, så gruppen hurtigt kan indsættes.

Fra den 8. til den 18. juni træner 1. Brigade kamp- og stabiliseringsopgaver under øvelsen Brave Lion i Oksbøl. Under øvelsen vil kampgruppen øve både kampoperationer og stabiliseringsopgaver, som vi kender det fra Afghanistan.

Viderefører tæt samarbejde
     En vigtig del af øvelsen er samarbejde med andre allierede enheder. Derfor deltager et mekaniseret kompagni, samt nogle støttende enheder fra det amerikanske 2nd Cavalry Regiment, der er stationeret i Tyskland. Det amerikanske kompagni, der består af ca. 160 mand, vil under øvelsen være en integreret del af kampgruppen.
     - De sidste mange års indsættelse i internationale operationer er foregået i tæt samarbejde med enheder fra allierede lande. Vi viderefører og udvikler disse samarbejdsrelationer i vores uddannelse, så vi står stærkest muligt til den næste udsendelse. Denne øvelse er en del af dette samarbejde, og det glæder mig at kunne tage imod vore amerikanske kolleger i en øvelse på dansk grund, forklarer brigadegeneral Per Orluff Knudsen, der er chef for 1. Brigade.

Forskellige kapaciteter på vej mod certificering
     Grundstammen i denne reaktionskampgruppe er II. Panserinfanteribataljon ved Jydske Dragonregiment. Derudover er enheden sammensat af en lang række af Hærens forskellige kapaciteter inden for blandt andet ildstøtte, efterretningsindhentning, ingeniørtjeneste, logistik og føring.
     Reaktionskampgruppen vil i forbindelse med øvelsen i Oksbøl gennemgå en certificering for at indgå i NATO's reaktionsstyrker. I beredskabsperioden vil kampgruppen deltage i øvelser i andre NATO lande, bl.a. Letland, Tyskland og Spanien.
     - Kampgruppen har det seneste år gennemført en målrettet uddannelse, og de er på et godt niveau. Øvelsen er et vigtigt skridt på vejen i relation til at samarbejde med de forskellige kapaciteter og specialer, der indgår i kampgruppen, siger brigadechefen.

Reaktionskampgruppen
  - skal med kort varsel kunne indsættes under vilkår, som ikke på forhånd er kendte.
   - kan udsendes samlet eller i forskellige tilpassede konfigurationer til løsning af alle typer af opgaver, herunder kampopgaver og stabiliseringsopgaver inkl. træning og opbygning af lokale sikkerhedsstyrker.

Direkte link til denne artikel: www.artilleriet.dk/artikel/5538-Udland--1-brigade-paa-feltoevelse-med-amerikanere.htm.

Tweet