Nye hovedretter i feltrationerfre. 29. maj 2015


Med nye leverandører af mad til feltrationer følger nye hovedretter. De vil være at finde i rationerne fra sidst på sommeren. Se her hvilke lækkerier, der er i vente.

Efter et udbud er opgaven med at levere mad til danske soldater nu delt mellem to leverandører mod tidligere 13. Grundlæggende vil elementerne i en feltration være de samme som hidtil, men tingene kommer blot fra andre firmaer. De nye leverandører er danske Orifo og britiske Vestey Foods, oplyser Forsvaret.
     Det britiske firma har vundet ordren på såkaldte Wet Pouch måltider, der i princippet kan spises lige ud af posen, uanset om det varmes op først eller ej.
     Det danske firma Orifo leverer alt andet, hvilket f.eks. vil sige brød, grød, pålæg, energi- og proteinbarer. Orifo leverer også frysetørrede morgen- og hovedmåltider, som skal tilsættes vand, før de kan spises.

Opgaven bestemmer hvad der er i feltrationen
     Når der både er Wet Pouch og frysetørret mad i arsenalet, skyldes det, at de hver især har en række egenskaber, som gør det muligt at vælge en ration til den opgave, man skal på.
     - Vi har valgt både at have frysetørrede og Wet Pouch-måltider, da de har hver deres styrke. De frysetørrede måltider er meget lette at slæbe rundt med og velegnede til kolde områder, fordi de ikke indeholder vand, og derfor ikke fryser til is. Wet Pouch derimod kan i princippet spises direkte fra posen uden opvarmning, og så bevarer de smagsoplevelsen bedre end det frysetørrede.
     Det forklarer Stefan Hoffmann, der er sagsbehandler ved FMI og har stået for at gennemføre udbuddet.

Smagsdommerne
     Udvalget af retter i de nye feltrationer er valgt i samarbejde med et panel af soldater fra Trænregimentet, der har smagt på både hovedretter, proteinbarer og brød og pålæg.
     Skulle det alligevel vise sig, at der ikke er efterspørgsel efter en eller flere af retterne, så er udvalget herunder ikke mejslet i sten, og det kan løbende ændres og udvides efter behov, lover Forsvaret.

Frysetørrede hovedretter:
   Kylling med ris.
   Oksekød med kartoffelmos.
   Pasta bolognese.
   Kylling i karry med ris.
   Cheese topped potatoes (vegetar).
   oksekød med pasta og grønsager.
   Kylling, spicy med pasta.
   pasta carbonara.
  
   Præfabrikerede hovedretter (Wet Pouch):
   Chili con carne.
   Kylling med champignon og pasta
   Kylling sur/sød med ris.
   Meatsticks(svinekød) med ris
   Kylling Biryani med grøntsager.
   Kikærter med karry, løg og kartofler (vegetar)
   Kødboller med spaghetti.
   Pasta bolognese.

Direkte link til denne artikel: www.artilleriet.dk/artikel/5515-Haeren-foresatte-myndigheder--nye-hovedretter-i-feltrationer.htm.

Tweet