Fantastisk julegave

tirs. 23. dec. 2014


Kilde: kfums-soldatermission.dk.


Hele projektet er budgetteret til mindst 10 mio. kr.
   Ud over A.P. Møllers Fond støttes byggeriet af Forsvarets pulje til veteranarbejde, Knud Højgaards Fond, Ole Kirks Fond, Ernst og Vibeke Husmans Fond, Novo Nordisk, Varde Kommune samt Grosserer L.F. Foghts Fond.Baggrund:
ons. 17. dec. 2014: Seks mio til veteraner i Varde og Høvelte
ons. 17. dec. 2014: Ikke helt nok til veteran-byggeri
man. 25. aug. 2014: Vil oprette veteranhjem i Varde
tirs. 12. aug. 2014: Minister glad for soldaterhjemsbyggeri
tirs. 24. dec. 2013: Soldaterhjem vil bygge fløj til rekreation
søn. 24. mar. 2013: Soldaterhjemmet vil udvide

A.P. Møllers Fond har givet tilsagn om 5,8 mio. kr. til at bygge KFUMs SoldaterRekreation i Varde. Byggeriet forventes påbegyndt i foråret.

I sidste uge var hænderne oppe over hovedet på KFUMs Soldaterhjem i Varde efter tilsagn om fire mio. kr. fra Folketingets særlig pulje til Veteranarbejde. Nu kommer hænderne endnu længere op. I dag er der kommet besked fra A.P. Møllers Fond om et tilskud på 5,8 mio. kr. til projektet.

Midlertidige boliger til veteraner
     KFUMs SoldaterRekreation er midlertidige boliger til veteraner. Ved KFUMs Soldaterhjem i Varde bygges der 7 etværelses lejligheder, hvor veteranerne kan bo i op til 12 måneder.
     KFUMs Soldatermission har i forvejen 24 rekreationsboliger til veteraner i Nordsjælland, Aalborg, Holstebro og Fredericia, og alle disse steder er boligerne efterspurgte. Efter 12 måneder skal der findes en mere permanent bolig, men erfaringerne viser, at et midlertidigt ophold på KFUMs SoldaterRekreation kan være et godt afsæt til at komme videre.
     Det er cirka hver sjette veteran, der har eller får psykiske problemer, og en del af disse er målgruppen for KFUMs SoldaterRekreation. Det kan være veteraner med PTSD, misbrug, efter selvmordsforsøg eller midt i en skilsmisse.  

Der bygges til foråret
     - Vi forventer, at byggeriet går i gang til foråret, fortæller Per Møller Henriksen, der er generalsekretær i KFUMs Soldatermission.
     Ud over de nye rekreationsboliger omfatter projektet også en tilpasning af hele soldaterhjemmet. Det er blandt andet et nyt køkken og en mere hensigtsmæssig indretning af fællesområderne.
     Seneste forsvarsforlig har betydet væsentlige ændringer på Varde Kaserne, hvor der nu er mange forskellige grupper. Eksempelvis er Sergentskolen flyttet til Varde, hvor eleverne gerne laver lektier på soldaterhjemmet.
     Soldaterhjemslederne Pia og Ivan Ælmholdt har allerede godt fat i veteraner, men en mere hensigtsmæssig indretning af soldaterhjemmet vil virke mere indbydende for de mange forskellige grupper, der bruger de hjemlige rammer.
     Ombygningen af køkkenet er allerede i gang. December og januar er ofte mere stille måneder på KFUMs Soldaterhjem i Varde, hvor det kunne passe fint med køkkenombygning.

Direkte link til denne artikel: www.artilleriet.dk/artikel/5362-Varde-Kaserne--fantastisk-julegave.htm.

Tweet