Ikke helt nok til veteran-byggerions. 17. dec. 2014"Fire millioner til Varde KFUM soldaterhjem er en helt fantastisk julegave, og jeg glæder mig over, at projektet med det beløb er meget tæt på at kunne realiseres."

Planen er en ny fløj og otte lejligheder til soldater, så der er plads til de mange værnepligtige og elever fra Hærens Sergentskole. De otte lejligheder på hver 16 m² er tiltænkt soldater med behov for rekreation. Eksempelvis soldater med ar på sjælen. Ønsket er at bygge en ny fløj i to plan på 235 m² parallelt med det nuværende soldaterhjem fra 1981. Oven på den nuværende tjenestebolig ønskes bygget otte lejligheder.Baggrund:
ons. 17. dec. 2014: Seks mio til veteraner i Varde og Høvelte
man. 25. aug. 2014: Vil oprette veteranhjem i Varde
tirs. 12. aug. 2014: Minister glad for soldaterhjemsbyggeri
tirs. 24. dec. 2013: Soldaterhjem vil bygge fløj til rekreation
søn. 24. mar. 2013: Soldaterhjemmet vil udvide

KFUMs Soldaterhjem i Varde har i dag fået bevilget fire mio. til at bygge lejligheder til veteraner. Men der mangler fortsat mindst tre mio.

Forsvarsministeriet har i dag meddelt, at KFUMs Soldaterhjem i Varde tildeles fire millioner kr. til deres ombygningsprojekt. Beløbet kommer fra en politisk aftale (3. sept. 2014) om at styrke veteranområdet med i alt 30 mio.
     I Varde er det planen at bygge syv etværelses lejligheder sammen med det eksisterende soldaterhjem og samtidig give soldaterhjemmet et generelt løft, så der bliver bedre rammer til veteranarbejdet.

Glad soldaterhjemsleder
     Beskeden blev modtaget med stor glæde af soldaterhjemsleder Ivan Ælmholdt.
     - Fire millioner til Varde KFUM soldaterhjem er en helt fantastisk julegave, og jeg glæder mig over, at projektet med det beløb er meget tæt på at kunne realiseres, siger Ivan Æhlholdt til Lokalavisen Varde.

Budget vokset
     Der er dog endnu et stykke vej til der er skrabet penge nok hjem til at finansiere byggeriet.
     Tilbage i aug. oplyste soldaterhjemslederen, at der manglede godt seks mio. af de budgetterede otte mio. Med dagens bevilling er den gode nyhed, at der iflg. KFUMs Soldaterhjem nu er givet tilsagn om ca. syv mio. kr.
     Den mindre gode nyhed er, at budgettet for projektet i mellemtiden er vokset fra otte mio. til "mindst 10 mio."
     Udover de fire mio. kr. fra Forsvarets pulje til veteranarbejde er der givet tilsagn fra Ole Kirks Fond, Ernst og Vibeke Husmans Fond, Novo Nordisk, Varde Kommune og Grosserer L.F. Foghts Fond.
     Indsamlingen er startet godt, og KFUM Soldaterhjem har store forventninger til byggeriet.
     Håndværkerne er allerede gået i gang med den nye køkken, der skal stå færdig 26. januar. I dec. og jan. er der nemlig ingen værnepligtige på Varde Kaserne, så det er et godt tidspunkt at gennemføre en del af ombygningen. Der kommer et nyt hold HBU'er (værnepligtige og kvinder) til februar.

De får også penge
     Der bliver etableret nye veteranhjem og soldaterrekreationer i Odense, Varde og Aarhus. Eksisterende veteranfaciliteter rundt om i landet vil få et markant løft - bl.a. i København, Fredericia, Aalborg og Høvelte. Også mindre projekter er støttet - bl.a. i Næstved, Frøslev, Østjylland, Nordvestsjælland og på Bornholm.
     Soldaterhjemmet i Fredericia får ca. 800.000 kr., mens den nystiftede forening "Veteraner i Sønderjylland" har fået afslag på sit projekt om et veteranhjem i Sønderjylland.


    

Direkte link til denne artikel: www.artilleriet.dk/artikel/5322-Varde-Kaserne--ikke-helt-nok-til-veteran-byggeri.htm.

Tweet