Soldat for en weekend


27 sjette-klasse-børn fra Hørning Juniorklub besøgte i weekenden Hærens Efterretningscenter.

tors. 20. nov. 2014


Kilde: forsvaret.dk.


Hærens Efterretningscenter har haft besøg af 27 sjette-klasse-børn, der blandt andet prøvede kræfter med førstehjælp, orienteringslære og opgavemarch.

Hærens Efterretningscenter havde i weekenden besøg af 27 sjette-klasse-børn fra Hørning Juniorklub. Børnene, der alle var en del af klubbens 6. klasseprojekt, skulle have en anderledes weekend, der gav mulighed for et indblik i livet som soldat. Weekenden bød derfor blandt andet på orienteringslære, førstehjælpsundervisning og øvelse om natten.
     Børnene fik hurtigt en forståelse af vigtigheden i at kunne finde, vej og de hjalp hinanden så godt de kunne, når terrænet ikke stemte helt overens med kortet, og når verdenshjørnerne var svære at lokalisere.
     Førstehjælpsundervisningen havde fokus på de ting, som skulle anvendes i løbet af weekenden. Dette indbefattede behandling af hovedlæsion, nakkesmerter og andre småskader.
     Efter undervisningen var børnene klar til at gå i gang med det "virkelige" soldaterliv: Kast med (øvelses)håndgranater, orienteringsløb, kommunikationsøvelse med legoklodser og en interimistisk forhindringsbane i idrætshallen, hvor en såret kammerat (to sandsække), skulle medbringes hele vejen.
     Alle opgaver blev løst meget tilfredsstillende og til tider på fantasifuld vis.

Tyve løs på kasernen
     Søndag morgen blev børnene vækket kl. 04.00, klar til opgavemarch.
     Scenariet lød: "Vagten har observeret to-tre tyve i terrænet. De har forventeligt stjålet materiel fra kasernen, og I skal hjælpe vagten med at finde tyvene og/eller materiellet. Der kan være flere fjender i terrænet, så I skal gemme jer, hvis I ser nogen derude".
     Nattens opgavemarch bød derfor blandt andet på afsøgning af et mørkt skovområde, et moment med et færdselsuheld og til sidst en konkurrence i "båreræs", så pulsen lige kunne komme op inden morgenmaden.
     Børnene levede endnu engang op til forventningerne. Når nogen blev lidt bange i mørket, tog de hånd om hinanden og kom flot igennem hele turen.
     Søndag formiddag stod den på rengøring og vedligeholdelse, og da bussen igen kørte mod Hørning, var den eneste larm de dybe vejrtrækninger fra sovende børn.
    
Børnene prøvede blandt andet at kaste med (øvelses)håndgranater.

Direkte link til denne artikel: www.artilleriet.dk/artikel/5282-Varde-Kaserne--soldat-for-en-weekend.htm.

Tweet