Køreskolen


Der skal læses og studeres intenst, når eleverne er på køreskole. De militære færdigheder skal samtidig holdes ved lige i perioden som normalt er tre uger. Når eleven skal til teori- og køreprøve får han eller hun tre chancer. (Alle foto: SSG Michael Ipsen, HSGS.)

ons. 19. nov. 2014


Kilde: HSGS på forsvaret.dk.


Køreskolen uddanner:
   - befalingsmands-elever,
   - personel i enheder, som skal udsendes til international tjeneste med førstkommende rotation,
   - personel i eller til HRU enheder,
   - personel i den hjemlige struktur som har et ansættelsesforhold med Forsvarsministeriet.Baggrund:
tirs. 17. juni 2014: Køreskolen: Ingen fyres i Varde

300-350 kørekort kommer der årligt fra køreskolen ved Hærens Sergentskole, HSGS, der ved spidsbelastninger trækker på lokale civile køreskoler.

Det er især kategorierne B, C og E, der bliver produceret, selv om køreskolen kan klare samtlige typer.
     I f.m. afviklingen af køreprøven kan eleverne også uddannes til at køre med personel på lad. De egnede får et Q.
     Samtlige seks kørelærere er uddannet storvogns-kørelærere. To af dem er endvidere uddannet køreassistenter og kan, i f.m. uddannelsesforløbet, omskole nogle af eleverne til MAN 18.

Samarbejde med civile køreskoler

     I perioder med spidsbelastninger kan der sendes op til ti elever på civile køreskoler fra Varde og omegn. Det er aktuelt for tiden. Køredommer Florence Ejlertsen siger til HSGS på forsvaret.dk:
     - Vores største udfordring er p.t. at kunne producere det ønskede antal kørekort med det forholdsvist lille antal kørelærere som vores køreskole råder over.

Nul tolerence med alkohol
     Fra tid til anden får nogle elever lejlighed til at puste i et alkometer og bliver det konstateret, at han eller hun er under påvirkning af alkohol eller stoffer er det under alle omstændigheder slut.
     Sergentskolen finder det vigtigt at påpege, at hvis en befalingsmand stiller beruset til uddannelse på køreskolen, så udfordrer man kravet om som udgangspunkt at have en rimelig dømmekraft.
    
Skal man erhverve et "stort kørekort" er det ikke noget man bare lige gør. Der er mange ting man skal beherske før man sætter sig bag rattet i det store tunge køretøj.

Direkte link til denne artikel: www.artilleriet.dk/artikel/5280-Varde-Kaserne--koereskolen.htm.

Tweet