UMAK - sammenlagt og velfungerende


Bjarne og Dorthe

tors. 2. okt. 2014"... alle implicerede viste stor forståelse og samarbejdsvilje i processen ..."

UMAK
  .. betyder: Undervisningsmateriel-kommando
  
   UMAK består af to seniorsergenter, en korporal, fem overkonstabler samt tre civile.
   IT består af en seniorsergent, en oversergent og tre overkonstabler.


I f.m. Hærens Sergentskole's flytning til Varde blev de to undervisningsmaterialkommandoer (UMAK) slået sammen til ét UMAK og en ny struktur blev implementeret, så UMAK fremover er opdelt i tre elementer; UMAK (let), UMAK (tung) og IT.

Leder af UMAK, seniorsergent C.P. Hansen.
- En masse nyt materiel, samt nye medarbejdere, gav i maj og juni måned en række udfordringer, men alle implicerede viste stor forståelse og samarbejdsvilje i processen, og i dag er processen vel overstået, fortæller seniorsergent (SSG) Per, der til daglig er næstkommanderende for UMAK.

Sergentskolen den største kunde
     UMAK betjener i dagligdagen hele Varde Garnison med forskellige stumper til at støtte uddannelsen, men vurderingen fra SSG Per er at: "det nok er de mange elever og lærere på HSGS, som er de største kunder hos UMAK". (HSGS: Hærens Sergentskole, red.)
Der er ofte glade kunder i UMAK's kontor - her Louise Schierup fra HSGS.

     Udover at udlåne undervisnings-materiel har UMAK et stort lager af diverse kontorartikler, og så forestår UMAK også servicering af diverse kopimaskiner, printere og lign. (Overkonstabel Gert Poulsen er ifølge Per den store "toner guru").

Let, tungt - og IT
     Selve UMAK er delt op i to afdelinger, fordelt på to bygninger - og i grove træk er materiellet opdelt så UMAK (let) har alt materiel til undervisning, kontorartikler, toner samt et trykkeri, mens UMAK (tung) har materiel, der bliver brugt til øvelser osv.
     IT støtter med hjælp samt tekniske spørgsmål for alle kasernens medarbejdere om computere, intranettet FIIN og Internet.

Direkte link til denne artikel: www.artilleriet.dk/artikel/5208-Varde-Kaserne--umak---sammenlagt-og-velfungerende.htm.

Tweet