Kasernen skal reddes mellem forligene

tirs. 12. mar. 2013Baggrund:
lør. 16. mar. 2013: Brugte 1,3 mio. på kasernekrig
tirs. 12. mar. 2013: Ekspert: Varde Kaserne er ikke sikret
tirs. 5. mar. 2013: Støtteforeningen er stiftet
fre. 22. febr. 2013: Nu stiftes en støtteforening
tirs. 6. nov. 2012: Varde Kommune udgiver video

Kommunen skal blive bedre til at vise politikerne på Christiansborg de fordele, der er ved Varde Kaserne - FØR forhandlinger om nyt forlig i 2017.

Kampen om at bevare Varde Kaserne står mellem forsvarsforligene. Det mener erhvervschef Per Rask Jensen, som siger, man allerede nu bør gå i gang med at cementere vigtigheden af at bevare Varde Kaserne. Det skriver JydskeVestkysten.
     Udmeldingen kommer i forlængelse af, at militæreksperten Peter Viggo Jakobsen advarer Haderslev og Varde om at føle sig for sikre efter gårsdagens redning. Per Rask Jensen mener helt konkret, at man fra kommunalt hold skal få Christiansborg-politikerne ud at se området.
     -  Der blev lavet en video, som viste, at der faktisk kun er tre lyskryds mellem Varde Kaserne og Oksbøllejren. De sagde: Wow, er der virkelig ikke længere end fra Kastrup Lufthavn til Forsvarsministeriet? fortæller han.
     Borgmester Gylling Haahr er enig:
     - Vi har indkaldt backinggruppen på onsdag, hvor vi skal snakke om, hvad vi skal fremover. Der kommer et forlig igen. Kommunen skal følge udviklingen og få så mange ting til Varde som muligt, siger han.

Formanden for den netop stiftede støtteforening, Varde Kasernes Venner, er glad over, at kasernen for nu er bevaret - og ser et stort arbejde fremover.
     - Fornuften har sejret. De argumenter, vi har fremført, tror vi, politikerne har lyttet til. Men vi er ikke mere sikret, end at næste gang, der skal laves forlig, er alt i spil igen. Derfor vil vi i foreningen jo netop fortsætte med at bruge de gode argumenter og styrke forholdet til kasernen, siger Gustav Petersen.
     Ud over at sørge for, at landspolitikerne er topinformerede om Varde og Oksbøl, vil foreningen binde kasernen og byen tættere sammen gennem arrangementer.
     - De nye medarbejdere skal føle sig velkomne. Dér ser vi også, at vi har en rolle, siger Gustav Petersen.

Direkte link til denne artikel: www.artilleriet.dk/artikel/4785-Varde-Kaserne--kasernen-skal-reddes-mellem-forligene.htm.

Tweet