Slaget om bosætning

lør. 25. jan. 2014


Kilde: jv.dk.Baggrund:
ons. 15. jan. 2014: Arbejdsgruppe Tilflytning

Med godt 200 flere stillinger på Varde Kaserne forventes mange soldater at flytte til området.

De mange nye fastansatte har brug for at finde en bolig i området. Derfor har Varde og Esbjerg kommuner sammen med Danske Artilleriregiment (DAR) oprettet Arbejdsgruppen Tilflytning.
     HR-chef og kaptajn Troels Frederiksen fra Danske Artilleriregiment siger til jv.dk:
     - Jeg har indtil nu fået ti henvendelser. Så vi har ikke set det store ryk. Mit indtryk er, at mange fra Sønderborg kører sammen eller lejer et værelse.
     Det bekræfter bosætningskoordinator Dorthe Lund fra Varde Kommune:
     - Det, de er interesserede i, er lejeboliger.

Bosætningskampagne sidst i februar
     Varde Kommune har via sin bosætningskampagne Vi står på hovedet kontaktet samtlige borgerforeninger og udviklingsråd. Det har givet en liste med 25 lejeboliger i kommunen.
     Sidst i februar arrangeres en oplevelses- og rundtur for interesserede ansatte på Hærens Sergentskole, som flytter fra Sønderborg til Varde.

Så mange
     Hærens Sergentskole rykker fra Sønderborg Kaserne til Varde den 1. april. Skolen har cirka 100 fastansatte og har i løbet af et år 600 elever. Når der er flest elever på skolen, er der 250 personer.

Hærens Efterretningscenter på Varde Kaserne vil få cirka 500 ansatte. Det er cirka 240 mere end det nuværende antal ansatte i Danske Artilleriregiment på kasernen. Cirka 140 ansatte vil dog være tilknyttet Elektronisk Krigsførelseskompagni i Fredericia.

Direkte link til denne artikel: www.artilleriet.dk/artikel/4746-HSGS---Haerens-Sergentskole--slaget-om-bosaetning.htm.

Tweet