Kalender støtter veteraner


Niels Rahr, fotograf hos Click i Aabenraa, sammen med den tidligere jægersoldat Thomas Rathsack og artillerist Jess Pfänner.

tirs. 3. dec. 2013


Kilde: Ugeavisen Aabenraa.


Kommentar fra Jess Pfänner til artiklen:
  "Tak for omtalen af kalenderen til støtte for de danske veteranhjem! Dog er jeg ked af at I påpeger at Thomas Rathsack er bagmand bag denne, men det forholder sig på den måde, at han støtter op om kalenderen og syntes den er en fantastisk god ide! Samtidig vil jeg gøre opmærksom på at kalenderen er godkendt af regimentchef/DAR og alle modeller selv har valgt deres kostume på deres billeder!"Tidl. kalender:
tors. 10. mar. 2011: Trodser forsvarets nej til soldater-støtte

Den tidligere jægersoldat Thomas Rathsack har sammen med lokale initiativtagere lavet en kalender, hvor overskuddet af salget går til danske veteranhjem.

Somme tider opstår store projekter nærmest ved en tilfældighed. Som for eksempel den nye kalender med motiver af soldater fra Danske Artilleriregiment i Oksbøl samt deres koner eller kærester.
Susanne Pfänner er sammen med sin mand Jess Pfänner modeller til november måned.

     Susanne Pfänner arbejder til daglig hos lingeri-forretningen Change i Aabenraa. Hun er gift med Jess Pfänner, der er soldat i Oksbøl lejren, øvested netop for artilleriet.
     Via facebook fik Jess Pfänner kontakt til tidligere jægersoldat Thomas Rathsack, der har skrevet bogen "I krig med eliten". I korrespondancen faldt talen på de danske veteranhjem - altså de hjem, hvor tidligere udsendte soldater enten kunne mødes for at vedligeholde det kammeratskab, der var skabt under tjenesten i Forsvaret, eller finde et fristed. Eller få hjælp, hvis det blev nødvendigt. Det har nu resulteret i, at tre lokale virksomheder er gået med i at realisere en kalender, hvor overskuddet fra salget gives til at støtte de danske veteranhjem. Den foreligger nu og kan bl. a. købes hos Click foto og hos Change i Aabenraa. Det er således Hottryk - Grafisk Kommunikation i Rødekro og Click foto samt Change Lingerie i Ramsherred, der har været en del af projektet.

En kalender er vel en kalender, tænker man.
     Ja - og dog. For det er billederne, der giver kalenderen sit særpræg.
     Kalenderen har således motiver med soldater fra Danske Artilleriregiment - sammen med "kærester eller fruer" i situationer, der ikke just betegnes som en almindelig hverdag i værnet.
     Førnævnte Susanne Pfänner er også med på november-siden sammen med husbonden Jess Pfänner.
     Susanne Pfänners arbejdsgiver Change har såmænd også sponsoreret det lingeri, som flere koner eller kærester optræder i.
     Det er fotograf Niels Rahr, som sammen med kollegerne Simon Munch og Jens Reuss har sørget for de utraditionelle fotografier med hjælp fra udstyr, som Click i Aabenraa har stillet til rådighed.
     Hottryk i Rødekro har bistået med grafisk arbejde og layout af kalenderen.

Direkte link til denne artikel: www.artilleriet.dk/artikel/4627-1-DAA-1-Danske-Artilleriafdeling--kalender-stoetter-veteraner.htm.

Tweet