60 års dag fejret


Foto: Ove Risum Aslaug

man. 9. sept. 2013


Se billeder
  hos artilleriet.dk, Lokalavisen Varde og ugeavisen Varde.


Varde Kaserne holdt lørdag 60 års fødselsdag med masser af aktiviteter.

For de yngre var der bl.a. smagsprøver på feltrationer, en tur i en mandskabsvogn, Anders And-granater, forhindringsbaner og grøn ansigtsmaling.
     Andre kom mest for at høre talerne og se området - eller heppe på en gruppe soldater, der på en 100 meter bane skulle forvandle sig fra en start i sovepose til en kampklar soldat. Andre igen mødtes i mørke jakker med medaljer for at mindes som veteraner.
     Bl.a. deltog Kasernens Venner, Varde Handel, Håndværker- og Industriforeningen, ejendomsmæglere og NaturKulturVarde med konkurrencer, boder og stande.

- Uden et fantastisk samarbejde om at bevare kasernen i foråret, da det gjaldt, kunne vi nok ikke have fejret dagen i dag med glæde. Det kan vi nu, og jeg er meget fortrøstningsfuld med hensyn til kasernens fremtid, lød det fra borgmesteren, der i dagens anledning havde taget en skulptur som gave med fra skulpturudstillingen i Ølgod.
     Kort efter talerne fra regimentschef Birger Mejlholm og borgmester Gylling Haahr samt salutskydning, sprang tre faldskærmsudspringere fra kasernen ud fra flyet og foldede Dannebrog og et flag med Vardes byvåben ud.

De besøgendes store opmærksomhed holdt sig blandt de mange aktiviteter hele solskinsdagen - til stor tilfredshed for kasernens medarbejdere og ledelse.

Direkte link til denne artikel: www.artilleriet.dk/artikel/4576-Varde-Kaserne--60-aars-dag-fejret.htm.

Tweet