Ny hjemmeside: Varde Kasernes Venner


Varde Kasernes Venner var blandt arrangørerne af åbent hus på kasernen 7. sept. 2013. På deres stand delte de flittigt gaver ud til børnene: Madkasser og freesbee. Og hvervede medlemmer. På billedet: Formand Gustav Petersen (midten) og best.medl. Henrik Ladefoged. (Foto: Ove Risum Aslaug, artilleriet.dk.)

fre. 4. okt. 2013Baggrund:
ons. 8. maj 2013: Skulderklap for kasernekamp
tors. 21. mar. 2013: Kaserne-venner: Både kamp og slut
lør. 16. mar. 2013: Brugte 1,3 mio. på kasernekrig
tirs. 12. mar. 2013: Ekspert: Varde Kaserne er ikke sikret
man. 11. mar. 2013: Glæde og lettelse i Varde
tirs. 5. mar. 2013: Støtteforeningen er stiftet
fre. 22. febr. 2013: Nu stiftes en støtteforening
fre. 22. febr. 2013: Brug for maksimal lokal støtte
tors. 21. febr. 2013: Initiativ: Støtteforening for kasernen

Foreningen Varde Kasernes Venner (VKV) vil 'støtte og bevare' kasernen. VKV ønsker stærke lokale relationer, så de kan påvirke politikerne når det er nødvendigt.

Som led i dette har den unge forening, der blev stiftet marts 2013, oprettet en hjemmeside, vardekasernesvenner.dk, hvor man kan orientere sig om baggrunden, aktiviteter, medlemsskab, foreningen mv.
     Websitet blev frigivet aug. 2013.

Vil bevare kasernen som arbejdsplads
     Ved forsvarsforligsforhandlingerne i 2012 var Varde Kaserne lukningstruet, ligesom en del andre kaserner. Der var et lokalt behov for og ønske om at fremføre de gode argumenter for bevarelse af Varde Kaserne. Derfor gik repræsentanter for erhvervslivet, lokale politikere, ansatte på kasernen og borgere ind i et samarbejde.
     I lyset af dette opstod en initiativgruppe bestående af Henrik Ladefoged, Bjarne Moos, Per Mørkeberg, Gustav Petersen, Jørgens Svender, Niels Kristian Hindsig og Lars P Hougaard. Det blev besluttet at skabe et fundament for en fremtidig bevarelse af Varde Kaserne.
     For selv om kasernen endte med at blive styrket i 2013, forventer foreningen, at det er 'overvejende sandsynligt, at debatten om etablissementer fortsat vil være at finde i fremtiden. Vi ser derfor VKV forsat som meget relevant, og vi vil arbejde målrettet for en styrkelse af relationerne mellem Varde Kaserne og det øvrige lokalsamfund. Vi vil ligeledes sikre at de gode argumenter for bevarelsen til stadighed er klart oplyst for politikerne', skriver de på hjemmesiden.

Medlemmer
     Som led i arbejdet har foreningen både sponsorer og medlemmer, som inviteres til diverse aktiviteter.

Direkte link til denne artikel: www.artilleriet.dk/artikel/4565-Varde-Kaserne--ny-hjemmeside-varde-kasernes-venner.htm.

Tweet