Hjem til artillerietons. 21. aug. 2013Baggrund:
man. 2. sept. 2013: Ny chef for ildstøtten
tirs. 31. jan. 2006: Lokal major fortæller om Irak
ons. 4. jan. 2006: Hommelsagen kan belaste Forsvarets top

Ny chef for stabens uddannelses-opgaver (G7) bliver OL Poul-Erik E. Andersen. Indtil han om kort tid bliver chef for 1. ILDSTAFD.

Det er en erfaren oberstløjtnant, der dermed vender tilbage til artilleriet, hvor han i 1990'erne gjorde tjeneste hos det daværende Nørrejyske Artilleriregiment i Skive.

Irak, Kroatien, HOK mv
     I 1993 var han udsendt på mission i Kroatien som næstkommanderende for en enhed på 300 soldater. I 2002 kom han til Hærens Operative Kommando (HOK) som sagsbehandler ved staben.
    
To af P.-E. E. Andersens (helt t.v. på billedet) soldater blev i 2005 hædret med Anders Lassen-legat ved en rececption på Amilienborg.
Poul-Erik Ebbe Andersen tog til Irak i 2003 som næstkommanderende og stabshef for de danske styrker, hvor han overtog kommandoen efter sagen om de danske forhørsmetoder, hvor lejrchefen oberst Henrik Flack blev sendt hjem ligesom kaptajn Annemette Hommel, der stod for de omdiskuterede forhør af irakiske fanger.
     Siden førte karrieren ham bl.a. forbi ledelsessekretariatet ved HOK samt til HMAK, Hærens Materiel Kommando.

Chef - fra hjemmeværnet til artilleriet
     Oberstløjtanten forlader nu stillingen som chef for Hærhjemmeværnsdistrikt Midt- og Vestjylland (HDMVJ). Jobbet som chef for uddannelse (G7) ved regimentet er kun midlertidigt, idet P.-E. E. Andersen allerede 2. sept. bliver ny chef for 1 ILSTAFD.
    

Direkte link til denne artikel: www.artilleriet.dk/artikel/4556-Danske-Artilleriregiment-DAR--hjem-til-artilleriet.htm.

Tweet