Faldt otte meter - slipper uden faldskader

tirs. 11. juni 2013


Kilde: Ekstrabladet.Baggrund:
tirs. 11. juni 2013: Soldat kvæstet af sprængladning
tirs. 7. maj 2013: Kanonsalut for Prins Henrik

26-årig soldat er sluppet mirakuløst fra fald på seks-otte meter. Til gengæld har han brandskader på 10 procent af kroppen.

Det fortæller presseofficer og kaptajn Arne Dyring fra Varde Kaserne til Ekstra Bladet.
     - Det seneste, jeg har hørt, er, at han - på trods af faldet på seks-otte meter - ikke har nogen faldskader overhovedet, siger Dyring.
     - Han er åbenbart landet så heldigt, at han ikke har pådraget sig nogle læsioner, tilføjer han.
     Ulykken skete, da overkonstablen tirsdag skulle lade salutkanonerne på Kronborgs bastion. Den 26-årige havde som opgaven at lægge en pose med krudt ned i kanonløbet og stampe ladningen fast med en lang ladestok.
     Men selvom han udførte opgaven korrekt, gik skuddet pludselig af i utide ved en af kanonerne. Soldaten blev blæst omkuld og faldt seks-otte meter ned fra toppen af den uindhegnede bastion.
     Eksplosionen kostede ham to eller tre fingre på den venstre hånd, fortæller presseofficeren.
     - Og så har han fået en del forbrændinger - på cirka 10 procent af kroppen, primært på brystet, maven og benene, siger Dyring og tilføjer:
     - Men lægerne har sagt, at han kommer sig over skaderne uden mén.
     Ulykken bliver efterforsket af Forsvarets auditørkorps og militære våbenteknikere, ligesom Arbejdstilsynet har været inde over sagen.
     Arne Dyring forventer, at der går et par dage, før det kan fastslås, hvorfor kanonen pludselig gik af.

Direkte link til denne artikel: www.artilleriet.dk/artikel/4508-1-DAA-1-Danske-Artilleriafdeling--faldt-otte-meter---slipper-uden-faldskader.htm.

Tweet