Tandlæge i trøjenSigrid Dalsgaard Knudsen skal i sit job i FSU bo på Varde Kaserne i hverdagen og pendle til København i weekenderne, hvor hun har valgt at beholde sin lejlighed. Foto:Sif Meincke 

tirs. 17. aug. 2010


Kilde: Tandlaegebladet.


Sigrid Dalsgaard Knudsen, der er dimitteret fra Tandlægeskolen i København i juni i år, har fået stilling i Forsvarets Sundhedstjeneste (FSU) i perioden 2. august 2010 til 30. september 2011. I de første to måneder skal hun deltage i et soldatergrundkursus på Skalstrup Kaserne nær Roskilde, og herefter bliver hun indlogeret på Varde Kaserne, hvor hun skal arbejde i 12 måneder.
     - Det bliver både spændende og udfordrende at arbejde i Forsvarets Sundhedstjeneste, siger den 25-årige nyuddannede tandlæge, der både vil blive prøvet af fysisk på soldatergrundkurset og praktisk på forsvarets tandklinik i Varde. Den fysiske træning ligger i forlængelse af Sigrid Knudsens interesse for sport og træning til maraton. Fagligt indebærer ansættelsen bl.a. undersøgelser, plastiske restaureringer, kirurgi og endodonti.
     - Fokus er på at lave behandlinger af høj kvalitet og oparbejde nogle gode arbejdsrutiner, siger Sigrid Knudsen, der ser det som en fordel, at der ingen penge er mellem behandler og patient, som det er tilfældet i privat praksis, for så kan hun få lov til at lave den bedste behandling uden at skulle overveje, hvad patienten har råd til.
     - Jeg er glad for, at jeg det første år som tandlæge ikke skal fokusere på omsætning, men kun fokusere på at lave den bedste behandling, og derfor er stillingen i FSU ideel for en nyuddannet tandlæge, siger Sigrid Knudsen, der også ser andre fordele ved at vælge at arbejde i forsvaret.
     - Det er et ekstra plus, at forsvaret sammensætter et forløb, så jeg samtidig med min ansættelse får kravene til selvstændigt virke opfyldt, siger den unge tandlæge, der under det etårige ophold derfor også vil komme til at behandle børn.

Direkte link til denne artikel: www.artilleriet.dk/artikel/3944-Varde-Kaserne--tandlaege-i-troejen.htm.

Tweet