Tvangsflytning giver sur smiley



man. 22. febr. 2016



"Det er aldrig rart at få at vide, at der er medarbejdere, der ikke trives. Det gør det ikke bedre, at det er noget, man ikke umiddelbart kan rette op på, fordi det skyldes flere forskellige problemstillinger."

Kilde: dr.dk.


Arbejdstilsynet: Dårligt arbejdsmiljø på grund af stress, for få ansatte og nedskæringer er en del af hverdagen på Varde Kaserne.
   Lukningen af Sønderborg Kaserne og flytningen af sergentskolen til Varde er en del af forsvarsforliget fra 2013.



Læs også: Fagforening: Hverdagen er presset i Forsvaret
fre. 27. febr. 2015: Ramt af politikernes flytteplaner
fre. 4. april 2014: Vemodig flytning skal nok blive god

Hverdagen på Varde Kaserne har været plaget af stress og massivt overarbejde. Forsvaret er presset af besparelser og et privat arbejdsmarked i vækst, lyder vurderingen.

Dårligt arbejdsmiljø på grund af stress, for få ansatte og nedskæringer er en del af hverdagen på Varde Kaserne. Det viser en aktindsigt, DR Syd har fået af Arbejdstilsynet.
     Forholdene udløste en sur smiley og to påbud om at få styr på arbejdsmiljøet til Varde Kaserne sidste år.

Personel søger tilbage til Sønderborg
     Problemerne er opstået i kølvandet på flytningen, fortæller oberstløjtnant Mads Rahbek, der er chef for hærens sergentskole i Varde.
     - Det er aldrig rart at få at vide, at der er medarbejdere, der ikke trives. Det gør det ikke bedre, at det er noget, man ikke umiddelbart kan rette op på, fordi det skyldes flere forskellige problemstillinger, siger han.
     Det er især tvangsflytningen af godt 100 medarbejdere fra Sønderborg til Varde, der har skabt problemer. De medarbejdere har løbende søgt tilbage til Sønderjylland, og det har skabt stor personalemangel, erkender Mads Rahbek.
     På Varde Kaserne vurderer chefen for sergentskolen, at man snart er i mål med at få løst problemerne med arbejdsmiljøet.

HKKF: Ond cirkel
     Ifølge formanden for Hærens Konstabel og Korporalforening, Flemming Vinther, er en presset hverdag med mangel på ansatte et generelt problem i forsvaret.
     - Vi risikerer at ende i en ond cirkel med stor mangel på hænder og kompetencer i hverdagen, vurderer han.
     Flemming Vinther forklarer, at Forsvaret er presset af besparelser og et privat arbejdsmarked i vækst, der tiltrækker en del af Forsvarets medarbejdere.
     - Der er heldigvis stadig mange unge, der gerne vil ind til Forsvaret, så den største udfordring er i virkeligheden at holde på dem, der er her. Vi bliver nødt til at få stoppet den afgang af folk, vi oplever lige nu, vurderer Flemming Vinther.

Direkte link til denne artikel: www.artilleriet.dk/artikel/5677-HSGS---Haerens-Sergentskole--tvangsflytning-giver-sur-smiley.htm.

Tweet