Hundredvis af ledige job presser soldaterlør. 1. aug. 2015"De bliver stresset i hverdagen, fordi de døjer med at skulle nå at få afspadseret deres optjente frihed."


Baggrund:
tors. 18. juni 2015: Hæren mangler konstabler og korporaler

Forsvaret mangler medarbejdere til at udfylde mere end 300 ubesatte stillinger. Manglen på personale presser soldaterne, der har svært ved at få afspadseret, lyder det.

Der er hårdt brug for arbejdskraft i det danske forsvar.
     Lige nu er næsten 300 militære job nemlig ubesat ifølge Forsvarets hjemmeside. Samtidig er der brug for endnu flere medarbejdere, skriver dr.dk.

Stresset i hverdagen
     Korporal Jørgen Christian Pedersen, der er medlem af bestyrelsen i Hærens Konstabel- og Korporalforening, mener, at de ubesatte stillinger gør, at soldaterne har utroligt travlt. Der er faktisk behov for endnu flere medarbejdere for at lette presset på soldaterne, lyder det.
     - De bliver stresset i hverdagen, fordi de døjer med at skulle nå at få afspadseret deres optjente frihed, siger Jørgen Christian Pedersen, som også er ansat på Skive Kaserne, til dr.dk.
     Der er lige nu 13 ledige stillinger i Skive, men der er ifølge Jørgen Christian Pedersen faktisk behov for 50-100 nye folk.

Fra beordring til jobsøgning
     Samme problem har oberst Bjarne Højgaard Jensen på Holstebro Kaserne. Han mangler mellem 30 og 40 medarbejdere, men kun 12 job er slået op.
     En af forklaringerne på, at det går langsomt med at få soldater i arbejde, skal findes i et nyt ansættelsessystem. Tidligere blev soldaterne beordret i stillinger. Nu skal de ansættes ligesom i det private erhvervsliv, og det tager længere tid.

Personalestyrelsen
     Forsvarsministeriets Personalestyrelse erkender ifølge dr.dk, at al begyndelse er svær, men at det går bedre med at få stillingerne besat.
     Styrelsen kender kun antallet af stillinger, der mangler at blive besat, men ikke hvor stort det reelle behov for ansættelse er.

Direkte link til denne artikel: www.artilleriet.dk/artikel/5603-Haeren-foresatte-myndigheder--hundredvis-af-ledige-job-presser-soldater.htm.

Tweet