FAD: Artilleri-aflysning kan koste dyrtman. 4. maj 2015"Det er ikke adfærd, der styrker Danmarks troværdighed som kunde i den internationale forsvarsindustri ..."


Baggrund:
tors. 30. april 2015: Israel-problem løst: Artilleri-køb udskudt
fre. 13. febr. 2015: Våben-indkøb fra Israel bliver gransket
tors. 12. febr. 2015: Nej tak til artilleri - især israelsk
tors. 12. febr. 2015: Nej tak til artilleri - især israelsk
søn. 8. febr. 2015: Israel vandt - Forsvaret tabte

I torsdags aflyste/udsatte politikerne en milliardanskaffelse. Det gør Danmark utroværdig og det kan gøre fremtidige indkøb dyrere, advarer interesseorganisationen FAD.

At Folketingets Forsvarsudvalg i sidste øjeblik valgte at springe fra indkøbet af nye artillerisystemer, kan medføre at fremtidige indkøb af materiel bliver dyrere - for de producenter, der lægger billet ind i en udbudskonkurrence, vil begynde at tage højde for sidste øjebliks aflysninger.
     Sådan lyder logikken hos FAD, der er interesseorganisation for Forsvars- og Aerospaceindustrien.

Endvidere påpeger FAD, at det ikke just styrker Danmarks troværdighed som kunde:
     - Det er ikke adfærd, der styrker Danmarks troværdighed som kunde i den internationale forsvarsindustri og vil alt andet lige betyde at fremtidige indkøb kan risikere at blive dyrere, da leverandørerne naturligt vil tage højde for at selv meget store projekter aflyses i sidste øjeblik, skriver foreningens direktør, Frank Bill, i et brev til medlemmerne.
     Frank Bill kalder den sene aflysning for utilfredsstillende og peger på, at både danske og udenlandske virksomheder har brugt store ressourcer på at udarbejde konkurrencedygtige tilbud og indgå i samarbejder for at tilbyde forsvaret de bedste løsninger.

Direkte link til denne artikel: www.artilleriet.dk/artikel/5480-SKH-Selvkoerende-Haubits--fad-artilleri-aflysning-kan-koste-dyrt.htm.

Tweet