Hæren har fået nye lette maskingeværer


Hærens nye lette maskingevær, LMG M60 E6, skal afløse det gamle LMG M62, som Forsvaret fik i 1962. (Foto: Heri Niclasen)

tors. 26. mar. 2015



"Det er lettere og nemmere at have med over alt, så infanterigruppen altid har støttevåbnet med sig"

Kilde: forsvaret.dk.


Det nye lette maskingevær vejer 9,35 kilo, hvilket er tre kilo lettere end det gamle.
   Det har desuden en skudkadence på cirka 550 skud i minuttet, hvor det gamle kunne affyre op mod 1200 skud i minuttet.
   Den lavere skudkadence øger skyttens træfsikkerhed og begrænser ammunitionsforbruget, som igen giver færre kilo at slæbe på.
   Læs mere om det nye lette maskingevær M60 E6.
   Se billeder fra overdragelsen i Karup.


Torsdag fik Hæren formelt overdraget det nye lette maskingevær, LMG M60 E6, ved en seance på feltskydebanen i Karup.

- I dag er en festdag. Vi får med overdragelsen i dag et nyt og vigtigt våbensystem ud til infanterisøjlen i Hæren, sagde oberst Anders Mærkedahl Pedersen, der overdrog maskingeværet til Hæren på vegne af Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse.
     En lille forsamling var mødt op på Feltskydebanen i Karup for at markere den store dag.
     Det gamle maskingevær, LMG M62, blev, som navnet antyder, indfaset i Hæren i 1962, og oberst Peter Henrik Fausing, der er chef for Udviklingsafdelingen i Hærstaben, mener dog også, at tiden var moden til et nyt våbensystem:
     - Vi har længe efterspurgt et nyt og moderne våbensystem, og det har vi fået i dag. Det nye maskingevær vil virkelig gøre en forskel for soldaterne. Det er lettere og nemmere at have med over alt, så infanterigruppen altid har støttevåbnet med sig, siger han.
     Udstyrspakken til det nye maskingevær indeholder blandt andet en våbentaske, ammunitionstasker og en sigtemiddelpakke.
     Efter en gennemgang af det udstyr, som brugerne af de nye maskingeværer får udleveret, fik de inviterede selv mulighed for at afprøve det nye våben.
     - Jeg synes, det skyder rigtig godt. Det er virkelig effektivt, og man kan afgive kortere byger end med det gamle og samtidigt ramme, siger Peter Henrik Fausing.

Testet af erfarne LMG-skytter
     Flere typer lette maskingeværer i kaliber 7,62 millimeter er blevet evalueret forud for bestillingen af det nye LMG. Erfarne LMG-skytter, som tidligere har været udsendt til Afghanistan og Irak, har testede våbnene med fokus på ergonomi, betjening, træfsikkerhed samt integration med soldatens øvrige udrustning. Herunder den nye beskyttelsesudrustning M/12.
     Våbnene blev testet i forbindelse med aktiviteter, der afspejler en let maskingeværsskyttes daglige virke herhjemme og under udsendelse. Aktiviteterne indbefattede blandt andet gennemløb af forhindrings-, reaktions- og handlebaner, march, felt- og garnisonsskydninger samt patruljetjeneste. Som følge af testens samlede resultat faldt valget entydigt på LMG M60 E6, som nu er blevet overdraget til Hæren.
     Planen for udlevering af de nye maskingeværer sendes ud til Hærens enheder efter påske.

Direkte link til denne artikel: www.artilleriet.dk/artikel/5412-Haeren-foresatte-myndigheder--haeren-har-faaet-nye-lette-maskingevaerer.htm.

Tweet