Spejderkursus for litauereman. 1. dec. 2014


Kilde og flere billeder: HKIC på Facebook.


Siden i mandags har 50 litauere deltaget i et spejderkursus. Det sker som led i en NATO-øvelse, der har styrket samarbejde med Litauen som formål.

Til kursusstart stod 50 litauiske befalingsmænd og officerer klar fra forskellige opklarings-, infanteri- og hjemmeværnsenheder.
     Da de har forskellige tilhørsforhold, har de medbragt vidt forskellig udrustning, materiel og køretøjer. Blandt køretøjerne ses amerikanske, engelske, tyske og danske køretøjstyper, som tidligere er doneret til Litauen.
     Litauerne er dygtige infanterister. For at blive opklaringssoldat i Litauen er det et krav, at man enten har gennemført Jægerkorpsets patruljekursus eller litauernes tilsvarende 9 ugers patruljekursus.

Programmet
     I den forgangne uge har uddannelsen vekslet mellem teori, taktiske oplæg og efterfølgende praktik, tilbagemelding og evaluering.
     I denne uge gennemføres en 5 turnus, hvor kursisterne skal løse opgaver indenfor, vej-, rum- og område-opklaring samt overvågningslinje og tilbagegang under føling.

Opklaringsbataljon gennemfører kurset
     Som led i NATO Assurance Measures gennemføres øvelser i Litauen med 158 danske soldater gennem den kommende måned. Formålet med øvelserne er at styrke evnen til at arbejde sammen med litauiske enheder og enheder fra andre deltagende NATO lande.
     Som en del af samarbejdet, og på baggrund af et litauisk ønske, gennemføres i denne og næste uge også et spejdergruppeførerkursus.
     Kurset gennemføres i rammen af HKIC, mens den praktiske gennemførelse foreståes af faglærere og instruktører fra Opklaringsbataljonen på Bornholm.
     2. Lette Opklaringseskadron deltager både som momenter og som turnus deltagere.
    

Direkte link til denne artikel: www.artilleriet.dk/artikel/5297-HKIC-Haerens-Kamp--og-Ildstoettecenter--spejderkursus-for-litauere.htm.

Tweet