Taktisk PSYOPS med egen sikring

fre. 17. okt. 2014


Kilde og foto: HEC på Facebook.


At kunne operere i et Taktisk PSYOPS TEAM (TPT), og under egen sikring løse PSYOPS opgaver af varierende art. Det var fokus for et fire-ugers kursus i Tyskland.

Her var fire danske kursister igennem et krævende og udbytterigt program, der i den første halvdel rustede dem til de to sidste ugers øvelser.
     Ifølge de danske deltagere fik kursisterne et godt indblik i, hvordan et TPT opererer under egen sikring, samt udbygget deres forståelse for PSYOPS (Psychological Operations, red.). Det skriver HEC på Facebook.
     De danske kursister kom fra CIMIC & PSYOPS kompagniet fra PSYOPS 1 detachementet. De deltog 8. sept. - 3. okt. i "Advanced Tactical PSYOPS Team Course" i Koblenz, Tyskland. Der holder det tyske INFOOPS/PSYOPS (Information Operations / Psychological Operations, red.) regiment holder til.

Samarbejdet højner taktisk niveau
     For CIMIC & PSYOPS kompagniet forestår nu opgaven med at omsætte de mange input og erfaringer fra det tyske kursus, så de passer til den nuværende danske organisation.
     Inputtene vil samtidig bidrage til en videreudvikling af organisation, doktrin og de generelle procedurer.
     Fra dansk side er der stor interesse for Tyskland som samarbejdspartner, da det er med til at højne niveauet for dansk PSYOPS på taktisk niveau, skriver HEC på Facebook.
     Også tyskerne er meget interesserede i Danmark som samarbejdspartner indenfor CIMIC og PSYOPS området.

Tyskere med pistol og højttaler

     På billedet ovenfor ses et tysk TPT indsat i en opgaveløsning, mens kursisterne i bagrunden ivrigt suger til sig af tyskernes håndtering af situationen og deres standardreaktioner.
     TPT-holdet er i gang med at tale med en herre, i en forsamling af lokale, hvorefter én i forsamlingen trækker våben.
     TPT holdet indtager deres positioner og holdet sikrer sig selv 360 grader. Soldaten helt til højre har den mandbårne højtaler med, så spredning af informationer og budskaber kan iværksættes.
     Bemærk at føreren har pistol i stedet for gevær. TPT er ofte i tæt dialog med civile og skal ikke udvise aggressiv attitude. Derfor er pistolen et bedre alternativ, når man i tæt kontakt med civile, oplever at situationen løber løbsk.
     De tyske TPT har lige så meget skydetræning med pistol, som med gevær.

På billedet ses hele kursus samlet foran tyskernes "DINGO" køretøj (MRAP, Mine-Restistant Ambush Protected), som er deres primære køretøj for TPT. Bemærk højtalersystemerne. De høje aflange højtalere kan retningsbestemmes og har en effektiv rækkevidde på 2.000 meter. Med den lille firkantede højtaler er det muligt at udsende budskaber 360 grader med en effektiv rækkevidde på 1.000 meter.

Direkte link til denne artikel: www.artilleriet.dk/artikel/5285-HEC-Haerens-Efterretningscenter--taktisk-psyops-med-egen-sikring.htm.

Tweet