I uniformen ved Copenhagen Pride


Billedet er fra Copenhagen Pride 2013, hvor Blå Blink var med for første gang.

ons. 27. aug. 2014


Kilde: hkkf.dk.


Fakta:
  Du kan også gå med i Blå Blink-gruppen - hvad enten du selv er homoseksuel eller ønsker at vise din støtte. Copenhagen Pride Parade har afgang fra Frederiksberg Rådhus på lørdag den 30. august kl. 13.
   Læs mere på gruppens Facebook-side: Blå Blink på Priden.
   Se ruten her.


For andet år i træk deltager soldater, brandmænd, ambulancereddere og andre fra det uniformerede Danmark i Copenhagen Pride. Budskabet er klart: Der er også plads til homoseksuelle i brandbilen, ambulancen og kampvognen.

Når talen falder på Copenhagen Pride Parade, tænker mange sikkert på høj techno-musik, halvnøgne, glinsende mænd og dragqueens med fjerboa om halsen, der danser på ladet af en lastbil.
     Men paraden, hvor homoseksuelle går i optog gennem de københavnske gader, er ikke kun en markering af seksuelle minoriteters rettigheder. Det er blevet et arrangement, hvor man har fokus på mangfoldighed og tolerance i samfundet, fortæller Tim Ole Simonsen, der er brandinspektør på Frederiksberg, og én af initiativtagerne til den gruppe, der kalder sig Blå Blink på Priden.

Hæren er også for homoseksuelle
     Blå Blink er for det uniformerede Danmark, og netop det, at de homoseksuelle soldater og brandfolk går med i fuld uniform, er en vigtig pointe.
     - Nogle ser vores brancher som meget konservative og svært tilgængelige for folk, der skiller sig ud, fx som homoseksuelle. Vi vil gerne vise omverdenen, at der findes både homo-brandmænd og homo-soldater. Hvis du sidder som ung homoseksuel og har interessen og lysten til at blive soldat eller brandmand, så kan det godt lade sig gøre. Det er et vigtigt budskab for os, siger Tim Ole Simonsen.
     - Du skal ikke langt væk fra Danmark, førend mennesker i uniformer er med til at forfølge, angribe og chikanere homoseksuelle. Vi vil gerne vise, at i Danmark er det helt anderledes.

Flere deltagere i år
     Sidste år deltog omkring 25-30 mennesker i uniform ved paraden. I år er Blå Blink-gruppen med for andet år, og Tim Ole Simonsen regner med, at mindst 50 uniformerede deltager. Man kan være med, uanset om man er homoseksuel eller ønsker at demonstrere sin støtte.
     Brandinspektøren pointerer, at homoseksuelle stadig møder forhindringer på arbejdsmarkedet:
     - Der findes desværre stadig arbejdspladser, hvor der hersker en ånd, hvor man som homoseksuel ikke har lyst til at springe ud. Mange er simpelthen bange for, hvordan chefen og kollegerne vil reagere.

Støtte fra HKKF
     HKKF har støttet Blå Blink ved Priden økonomisk, men Tim Ole Simonsen er endnu mere glad for, at HKKF også støtter op om emnet moralsk:
     - Vi har fået penge til bl.a. at pynte vores biler, og det er vi meget glade for. Men den moralske støtte er næsten vigtigere. Det er godt, at vi får skrevet om emnet, så vi forhåbentlig kan få snakken i gang ude på arbejdspladserne. Det er der stadig brug for.

Direkte link til denne artikel: www.artilleri.dk/artikel/5138-Haeren-foresatte-myndigheder--i-uniformen-ved-copenhagen-pride.htm.

Tweet