BAE Systems: OK vi røg ud

fre. 7. febr. 2014Baggrund:
tors. 23. jan. 2014: BAE Systems haubits diskvalificeret
man. 12. aug. 2013: Fire leverandører af artillerisystemer udvalgt
tirs. 21. maj 2013: Nye haubitser med ti års garanti

Når BAE Systems tilbød et artillerisystem, der åbenlyst ikke levede op til kravene, så var det helt bevidst. Det var en kalkuleret risiko.

Det fortæller kommunikationschef Peter Edwards fra BAE Systems, da vi onsdag snakker med ham til "Danish Defence & Aerospace Conference 2014" i København.
     Forud for tilbuddet havde BAE Systems sammen med rådgivere analyseret udbudsmaterialets mange krav. Kravet om en skudrækkevidde på 40 km var ikke et alm. krav. Specielle krav medfører, at kunden selv skal betale en betragtelig del af udviklingen, hvilket ville have betydet en væsentlig fordyrelse, påpeger Edwards. Da prisen også er vigtig for den danske stat, valgte de at lægge mere vægt på det. Håbet var efterflg. at kunne overbevise om det rigtige i den prioritering.
     Taktikken fejlede. Forsvarets Materiel Tjeneste (FMT) holdt fast i kravet om 40 km for at gå videre i konkurrencen om et nyt artillerisystem.
     - Det var en kalkuleret risiko, siger Edwards.

Det var så det
     - Og det var så det? I prøver ikke at komme med igen?
     De spørgsmål svarer Edwards afslappet på. Han forklarer, at de vidste det kunne ske og at det ikke betyder så meget, for BAE Systems har gang i rigtig mange aktiviteter, også i Danmark. Listen er lang, og kommunikationschefen kan den.
     Så det var så det.
     BAE Systems er også med i en anden udbudskonkurrence i Danmark: Nye PMV'er, hvor de byder ind med CV 90 Aramdillo.

Direkte link til denne artikel: www.artilleriet.dk/artikel/4720-SKH-Selvkoerende-Haubits--bae-systems-ok-vi-roeg-ud.htm.

Tweet