Forsvarsudvalget inviteret til München


ARTEC PMV Boxer i en standardudgave. Foto: Pressefoto/ARTEC

tirs. 22. jan. 2013


Kilde: soldaternyt.Baggrund:
tirs. 15. jan. 2013: Overvejer fortsat testkandidater
ons. 19. dec. 2012: Testkandidaterne findes først næste år
man. 12. nov. 2012: Otte tilbud på en ny mandskabsvogn
fre. 2. nov. 2012: Frist for PMV-bud forlænges
tors. 4. okt. 2012: Næppe nordiske indkøb
ons. 3. okt. 2012: Krav til nye PMV'ere
ons. 15. aug. 2012: Otte firmaer jagter milliardordre

Folketingets forsvarsudvalg har netop fået en diskret invitation til en tur til München i Tyskland. Her ønsker producenten ARTEC at fremvise deres bidrag til den danske PMV-konkurrence.

Med en igangværende konkurrence om at blive valgt til leverandør af Forsvarets nye pansrede mandskabsvogn, begynder producenterne nu at røre på sig.
     Forsvaret har sendt et offentligt udbud afsted, og herfra er otte leverandører nu i forhandling med Forsvaret. Målet er at vinde Forsvarets gunst, og dermed underskrive aftalen om en milliard-aftale med Danmark.

ARTEC Boxer skal testkøres
     Invitationen til medlemmerne af forsvarsudvalget inkluderer en tur til den tyske storby München, hvor der igennem en hel dag vil være præsentation og demonstration af det tysk-hollandske køretøj Boxer, produceret af ARTEC. ARTEC er en sammenslutning af firmaerne Rheinmetall og Kraus-Maffei Wegmann, der leverer dele til den danske Leopard 2A5.
     - ARTEC vil meget gerne være vært ved et møde mellem det danske forsvarsudvalg og ledende politiske sommilitære beslutningstager i Tyskland og Holland hedder det i invitationen.

Standardmodel med 12,7mm TMG
     Den model som ARTEC ønsker at levere til Danmark kan meget vel blive individuelt tilpasset behov, men i standardudgaven leveres køretøjet Boxer med otte vejhjul, et tungt maskingevær og 40mm granatkaster. En operativ rækkevidde på omkring 1.000 kilometer og en topfart på 65 km/t, er de erfaringer som tyske soldater har med køretøjet i Afghanistan i dag. Her har den været indsat siden sidst i 2010.
     Hvis forsvarsudvalget accepterer, er demonstrationen planlagt til 21. februar.

Direkte link til denne artikel: www.artilleriet.dk/artikel/4668-PMV-Pansret-Mandskabsvogn--forsvarsudvalget-inviteret-til-mynchen.htm.

Tweet