Simpel opgradering er uinteressant

tirs. 12. febr. 2013Baggrund:
tirs. 12. febr. 2013: Fem mandskabsvogne udvalgt til test
tirs. 12. febr. 2013: Fem kandidater tilbage
tirs. 22. jan. 2013: Forsvarsudvalget inviteret til München
tirs. 15. jan. 2013: Overvejer fortsat testkandidater
man. 12. nov. 2012: Otte tilbud på en ny mandskabsvogn
ons. 3. okt. 2012: Krav til nye PMV'ere
ons. 15. aug. 2012: Otte firmaer jagter milliardordre

Fravalget af tre kandidater efterlader fem producenter tilbage i udbudsrunden.

Det drejer sig om FFG Flensburger Fahrzeugbau Gesellschaft mbH (PMV med bælter), BAE Systems Hägglunds AB (PMV med bælter), General Dynamics

Står stærkt
     Mowag leverer i dag køretøjerne Eagle til Forsvaret. Mowag ønsker nu også at levere pansrede mandskabsvogne til Danmark.
     Udover Mowag GmbH leverer også BAE Systems i dag køretøjer til Forsvaret, og de lader dermed til endnu at stå stærkt i konkurrencen om at skulle levere den nye PMV.

FFG tilbyder ombygning af M113
     I 1999 valgte Forsvarets Materieltjeneste FFG Flensburger Fahrzeugbau Gesellschaft til at forbedre den daværende M113-konfiguration. Og FFG tilbyder da også en opgradering af den eksisterende PMV som Forsvaret benytter. Men overfor SoldaterNyt afviser Forsvarets Materieltjeneste, at man er på udkig efter en simpel opgradering. Kommunikationsmedarbejder Flemming Diehl, siger til SoldaterNyt:
     - Den gamle M113 er jo lige blevet opgraderet til G4, og er dermed ved at nå grænsen for sit udviklingspotentiale. Så der skal en ny til .
     I stedet ønsker FFG Flensburger Fahrzeugbau Gesellschaft at Forsvaret køber afløseren for PMV M113, nemlig model G5. Men endnu er intet afklaret, og modellen indgår i de kommende prøvelser på lige fod med de øvrige kandidater.

De vragede
     De tre vragede producenter var Rheinmetall Landsysteme GmbH (PMV med bælter), Patria Land Systems Oy (PMV med hjul), ARTEC GmbH (PMV med hjul). Mest overraskende er det at Rheinmetall ikke formåede at komme videre, da Forsvaret tidligere har benyttet en del materiel fra denne producent, skriver SoldaterNyt.

Direkte link til denne artikel: www.artilleriet.dk/artikel/4667-PMV-Pansret-Mandskabsvogn--simpel-opgradering-er-uinteressant.htm.

Tweet