Archer modtaget - efter lang ventetid


To år forsinket kom de første fire pjecer til artilleriregimentet i Boden.

man. 25. nov. 2013"De vigtigste grunde til forsinkelsen er snarere at finde i kultursammenstød, kommunikationsproblemer og utilstrækkelige processer. Dette er ikke acceptabelt."


Baggrund:
ons. 19. juni 2013: Til grin igen: Må tigge hos Norge
fre. 10. juni 2011: Sverige og Norge får snart Archer
fre. 15. maj 2009: Norge får nyt artilleri for knap to mia.

Efter syv sorger og otte trængsler har Archer-projektet nu taget et stort skridt fremad. Mandag d. 23. sept. blev en historisk dag for svensk og norsk artilleri, da de første fire Archer-pjecer, en del af pilot-serien, blev overdraget fra leverandøren BAE Systems til FMV.

Pjecerne bliver nu straks transporteret til Boden og Artilleriregimentet, hvor flere måneders forsinket officersuddannelse skal gennemføres.
     Derefter er Artilleriregimentet igen udstyret med sit hovedvåben, artilleripjecen, efter den seneste tid at have øvet med 81 mm granatkastere.

Længe ventede pjecer
     Under ceremonien mandag eftermiddag deltog et antal repræsentanter fra FMV og det norske modstykke FLO sammen med ansatte fra BAE Systems.
     FMV's generaldirektør Lena Erixon tog formelt imod de fire pjecer fra BAE Systems Karlskogas adm. dir. Lena Gilström.
     - Idag tager Sverige gennem FMV imod de første Archer-systemer. Om nogle dage kan de begynde at blive anvendt hos Artilleriregimentet. De er ventede. Artilleristerne i Boden har tålmodigt ventet i flere år. Alle deres artilleripjecer er blevet forelagt BAE til opgradering. Udfordringen, som ligger i at rekruttere frivillige artillerisoldater til et Artilleriregiment uden artilleripjecer, kan ikke overvurderes, konstaterede generaldirektør Lena Erixon!
     Samtidig konstaterede FMV-chefen, at det ikke er nogen hemmelighed at Archer-projektet er belagt med problemer. I dag er projektet i overensstemmelse med den første kontraktmæssige leveringsplan, men er to år forsinket.

Skarp kritik
     - Lad mig først gøre det klart, at forsinkelsen mindst af alt beror på tekniske problemer og mangel på tekniske løsninger. Nej, de vigtigste grunde til forsinkelsen er snarere at finde i kultursammenstød, kommunikationsproblemer og utilstrækkelige processer. Dette er ikke acceptabelt, dundrede generaldirektøren!
     Lena Erixon fandt, at BAE over tid var lykkedes med at komme til rette med store dele af problematikken.
     Hvilket også BAE Systems adm. dir. i Karlskoga, Lena Gilstrøm, tilsluttede sig:
     - Archer er et vigtigt projekt, for både Sveriges og Norges militær og for BAE Systems. Dagens overdragelse er en vigtig milepæl i vort samarbejde. Der er et meget stolt øjeblik for alle på BAE Systems, der har arbejdet så hårdt for at nå dette mål; at få lov at deltage når vor svenske kunde tager imod de første systemer.

"Prøveturskommando"
     Selv om de fire pjecer nu tages i direkte brug af Försvarsmakten til officersuddannelse, handler det ikke bare om at give artilleripjecer i hænderne på utålmodige artillerister.
     - Fra FMV's og vore norske kollegers synsvinkel handler det måske først og fremmest om at sikre optimal kvalitet og ydeevne. De først leverede systemer kommer nu til at udgøre hærens svar på flådens "prøveturskommando". Ufuldstændigheder, uhensigtsmæssigheder og fejl kommer for dagen og kan derigennem rettes til inden den endelige serie-levering, forklarer brigadegeneral Anders Carell, chef for FMV indkøbskontor - og denne dag en meget glad artillerist.

Direkte link til denne artikel: www.artilleriet.dk/artikel/4623-Norden--archer-modtaget---efter-lang-ventetid.htm.

Tweet