Museum får millioner af A.P. Møller

tors. 14. nov. 2013Baggrund:
tors. 14. juni 2012: Skrottyve stjal dele af kanon
tirs. 22. aug. 2006: Tirpitz-stillingen

Gave fra Mærsk-fond omdanner Tirpitz-bunkeren i Blåvand til spritnyt vestkyst-museum.

Tirpitz-bunkeren, der tilbage i 1945 var en del af besættelsesmagtens kystforsvar, bliver inddraget i et helt nyt museum. Det hele bliver tegnet af BIG, den danske verdensarkitekt Bjarke Ingels tegnestue.
     Hele herligheden koster ifølge en pressemeddelelse et stort, tocifret millionbeløb. Men Varde Kommune behøver kun at smide 12 mio. kroner i puljen, for der følger en stor donation fra A.P. Møller Fonden med.

Skal fortælle vestjysk historie
     Mens nutidens udstilling i Tirpitz-bunkeren kun handler om kystforsvaret Atlantvolden, skal fremtidens museum fortælle hele områdets historie.
     - Det bliver et helt fantastisk sted, hvor vi kan formidle de store historier fra Vestjylland, siger direktør for Museet for Varde By og Omegn Claus Kjeld Jensen i en pressemeddelelse.

En investering i turisme
     Borgmester Gylling Haahr (V) er taknemmelig for donationen, der ifølge ham vil plante Blåvand og Varde på det kulturelle Danmarkskort.
     - Jeg er overbevist om, at Tirpitz vil betyde det samme for Varde, som Arken har gjort for Ishøj. Det bliver et vartegn for kommunen, siger han.
     Borgmesteren regner med, at de 12. mio. kroner giver afkast i form af flere turistovernatninger i området.
     Det forventes, at museet kan åbne i slutningen af 2016.

Direkte link til denne artikel: www.artilleriet.dk/artikel/4611-Historie--museum-faar-millioner-af-ap-moeller.htm.

Tweet