Ny skolestruktur præsenteret

tors. 22. aug. 2013


Kilde: CS.dk.Baggrund:
lør. 8. juni 2013: Sergentskolen: Kort nyt
tirs. 4. juni 2013: Det nye skolekontor
ons. 29. maj 2013: Så på lokale-behov
tors. 16. maj 2013: Sønderborg på besøg i Varde
ons. 24. april 2013: Hækkerup: Vi forlader Sønderborg i 2014
ons. 3. april 2013: Skolen så kasernen an
tors. 14. mar. 2013: De får travlt i køkkenet
ons. 13. mar. 2013: Gør kur til Sønderborg-folk
tirs. 12. mar. 2013: 87 år som sergentskole
tirs. 12. mar. 2013: Mejlholm: Der er god plads til skolen

De ansatte på Hærens Sergentskole fik i dag at se, hvordan skolen organiseres, når den flytter til Varde 1. april 2014. Nu skal de ansatte beslutte, om de vil med.

Skolechef og Oberstløjtnant Mads Rahbek præsenterede torsdag formiddag den organisation, Hærens Sergentskole vil få, når skolen flytter fra Sønderborg til Varde. Det skete på et stort møde for de ansatte på skolen. Det skriver CS.dk.
     - Præsentationen viser et billede af, hvilke jobs der bliver i Varde, hvordan skolen kommer til at fungere og hvad tidsplanen er for flytningen. Nu skal den enkelte finde ud af, om han eller hun vil med, siger Mads Rahbek.
     De ansatte får lov at komme med en prioriteret ønskeliste til stillingerne i Varde. Ønskelisten vil blive medtaget i det store puslespil, ledelsen skal samle, inden sergentskolen efter planen kan flytte ind i lokalerne på Varde Kaserne til april 2014.

Dagen inden præsentationen af den nye skolestruktur var personellet inviteret til en workshop arrangeret af skolens HR-gruppe. Workshoppen bød på forskellige oplæg om alt fra videreuddannelse til præsentation af Varde og Esbjerg samt mulighederne uden for hegnet til de ansatte, som vil blive boende i Sønderborg, når skolen er væk.
     - Workshoppens formål har været at give de ansatte de bedste informationer, så de er klædt bedst muligt på til at træffe den rigtige beslutning for dem og deres familier, siger Mads Rahbek.
     CS deltog også i workshoppen for at svare på alle de spørgsmål om fremtiden, som CS medlemmerne på skolen måtte have. Her blev det tydeligt, at langt størstedelen af stampersonellet ønsker at tage med til Varde af både personlige, professionelle eller pensionsmæssige årsager. Nogle vil forsøge at flytte, mens mange vil starte med at pendle fra hjemmet til den nye arbejdsplads.

Når sergentskolen flytter til Varde vil der efter planerne være plads til størsteparten af stampersonellet i den nye struktur. De pålagte personelreduktioner på skolen medfører dog, at der ikke bliver plads til alle.
     Forhåbentlig åbner der sig andre muligheder i Varde og Oksbøl, så de rådige kompetencer kan udnyttes og folk kan få job uden at skulle forlade forsvaret eller flytte til den anden ende af landet.
     Nogle arbejdsfunktioner bliver anderledes i Varde, end de er i Sønderborg, og der er det vigtigt, at de ansatte der skal udføre andre opgaver, er indstillede på det.

Skolechef Mads Rahbek håber inden 1. november at kunne melde nøjagtigt ud, hvem der er ansat i hvilke jobs.

Direkte link til denne artikel: www.artilleriet.dk/artikel/4557-HSGS---Haerens-Sergentskole--ny-skolestruktur-praesenteret.htm.

Tweet