Hæren opgraderer radioudstyr


Den nye radio ikke blot fylder og vejer mindre end dens forgænger, men den har også en større datakapacitet. Foto: Karl André Pedersen

fre. 31. maj 2013


Kilde: HOK.


En moderne hær kræver moderne materiel, og i den forbindelse har hæren netop modtaget nyt radioudstyr, som ikke blot giver flere muligheder, men også gør hverdagen lettere for den enkelte soldat.

Den nye radio hedder Harris 117G og er en efterfølger til 117F, som hæren allerede anvender. Radioen har en større båndbredde og giver dermed en bedre datakapacitet samtidig med, at den understøtter flere tilgængelige frekvenser, heriblandt VHF, UHF og UHF-SATCOM. Derudover vejer den nye radio cirka 33 % mindre end dens forgænger, hvilket altså betyder, at de enkelte enheder skal slæbe på cirka 2,2 kilo mindre radio - og dermed har mulighed for at medbringe mere vand eller andet i stedet for.
     Den nye radio er indledningsvis anskaffet som erstatning for 117F, der ikke længere produceres, og den forventes udrullet til specialoperationsenhederne, der grundet deres operative opgaver står med et behov for netop denne radio. Dernæst forventes radioerne at blive udrullet til Forward Air Controllers (FAC), som kontrollerer fly eksempelvis i forbindelse med Close Air Support.
     Uddannelsen til brugen af det nye udstyr minder grundlæggende meget om uddannelsen til hærens Harris 152, som er den radio, den almindelige soldat også anvender. Forskellene ligger dog i de udvidede muligheder i det nye udstyr, som gør uddannelsen længere og mere avanceret.
     Det nye udstyr forventes i brug august/september 2013.

Direkte link til denne artikel: www.artilleriet.dk/artikel/4488-TACP---Tactical-Air-Control-Party--haeren-opgraderer-radioudstyr.htm.

Tweet