Radarer fra Hæren kom 'hjem'


Der er blevet trængsel i girafgården hos MACC. Foto: Jes Milling.

ons. 3. nov. 2010


Kilde: FTK.



Baggrund:
tirs. 28. juli 2009: Radar på vej til Portugal

Fra Flyvevåbnet til Hæren og tilbage igen. Tre radarer er sendt til Mobile Air Control Centre til et gensyn.

Den 1. november rullede tre lastbiler med RAC-3D-radarer ind gennem porten ved den mobile radarenhed Mobile Air Control Centre, i daglig tale MACC, der ligger på Flyvestation Karup.
     Det er ofte sket før, at netop den type radarer har kørt ind og ud ad porten ved MACC. Men køretøjerne denne gang skilte sig ud, fordi de var på 'hærnummerplader' og ikke 'flyverplader'.

Stor flytte-aktivitet frem til nytår
Køretøjerne ved ankomst til Mobile Air Control Centre. Bemærk de (endnu) er på Hærens nummerplader. Foto: Jes Milling.

     Netop de tre lastbiler varslede starten på den overførelse af udstyr og køretøjer fra Hærens Luftværn i Varde til Flyvevåbnet, nærmere betegnet MACC. Dette er endnu en konsekvens af det nye forsvarsforlig, hvor det blev besluttet, at nogle delkapaciteter fra Hærens luftværn skal overflyttes til Flyvevåbnet.
     Forud for ankomsten af de tre lastbiler er der blevet lavet et betragteligt planlægningsarbejde med at udvælge og organisere små 19.000 forskellige forsyningsgenstande, som bliver berørt af overflytningen mellem værnene.
     De næste par uger vil der være en livlig trafik mellem Varde og Karup, idet de resterende materielgenstande vil bliver overført. Hele operationen skal være afsluttet, inklusiv papirarbejdet, inden nytår.
     Det kan ikke udelukkes, at nogle kan nikke genkendende til radarerne. Det er nemlig de selvsamme radarer til det daværende missilsystem DEHAWK, der blev overført fra Flyvevåbnet til Hæren i forrige forlig, som nu kommer hjem igen.

Direkte link til denne artikel: www.artilleriet.dk/artikel/3909-Luftvaernsmissilafdeling--radarer-fra-haeren-kom-hjem.htm.

Tweet